2 reguli de bun simt pentru chelneri

Titlul trebuia sa fie urmatorul: “2 reguli de bun simt pentru chelnerii care au ajuns chelneri fiind prea prosti pentru a face altceva”. Dar era prea lung.

chelner

Nu ma leg de faptul ca orice chelner trebuie sa se prezinte in fata ta cu zambetul pe buze atunci cand e la serviciu. Nu…

1. Cand trebuie sa vina un chelner la client sa ia comanda

Cati n-ati patit ca, dupa ce v-a adus meniul, chelnerul sa plece sa mai arunce si la altii meniurile pe masa si sa se intoarca imediat la voi? Si sa scoata carnetelul zicandu-va plin de intelepciune:
“Va-ti hotarat la ceva?”
Bineinteles ca nu v-ati hotarat, ca n-ati avut timp nici sa dati o basina…

Regula pentru punctul 1 -> Chelnerul vine la client sa ia comanda doar daca acesta din urma il cheama sau daca a inchis meniul.

2. Cand trebuie sa vina un chelner sa ii ia farfuria clientului din fata

Mananci cat mananci, dar mai faci si pauze. Ca sa mai vorbesti cu cei de la masa, sa te scobesti in nas sau sa-ti aranjezi chilotii… Si pui tacamurile jos, dar nu paralele in farfurie. Si cum te apleci tu incet pe o buca si incepi sa scormonesti dupa chilotii pierduti prin fund, te sperie o voce serioasa din spate:
“Se poate?”
Nedumerit de intrebare, faci o fata de maidanez inocent si astepti sa ti se spuna mai multe, nestiind sigur daca e vorba de imposibilitatea ta de a-ti rezolva jena din cur.
“Se poate? Mai serviti?”
Acestea sunt cele mai tampite intrebari pe care le poti auzi la restaurant/terasa/bodega, mai ales atunci cand in farfuria ta sta pleostita mai mult de jumatate de portie.

Regula pentru punctul 2 -> Chelnerul ii ia clientului farfuria din fata doar atunci cand acesta din urma aseaza tacamurile parelel in farfurie.

E foarte nasol sa nu ai acelasi limbaj cu interlocutorii tai…
De magariile de genul aducerea paharelor tinandu-le cu un deget de interior, in episodul urmator 🙂

PS: intamplarile de mai sus sunt valabile pentru bodegile ieftine de genul celor din Regie; restaurantele asa zise scumpe nu sunt pentru mine.

Numai bine si iubire

Comentarii (1)

  • chill..sunt multe bodegi de fitze unde e mult mai rau…
    ce ma enerveaza pe mine la culme: restaurantele asa zise de fitze unde la o masa sunt 5 chelneri arondati care stau si iti sufla in ceafa, si la fiecare miscare cat de mica te intreaba daca mai vrei ceva…in plus tu cui ii dai bacsisul???

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *