Amandurora ne place romana, dar mai putin tie, Gandule

M-am plictisit sa numar greselile gramaticale sau de logica in exprimare de pe sport.ro, prosport.ro sau gsp.ro. Si nici nu merita sa se ia cineva de idiotii care scriu articole pentru site-urile astea, pentru ca e clar ca un jurnalist bun nu accepta sa scrie articole de genul “Fabulos! Vezi de ce suferea bunicul unui superstar din Romania! Nu vei crede”.

Dar te astepti ca la Gandul sa scrie oameni care se inteleg foarte bine cu romana si sa foloseasca “pe care”, “de-ai mei” (nu “de-al meu”) si alte fineturi in exprimare. Un cacat, ca de contul de facebook al Gandul se ocupa o persoana (banuiesc ca nu sunt mai multe, ca tot e saracie mare la ziare) care a facut scoala primara in comuna Priseaca si a invatat sa compuna propozitii de la profesorul de sport. Si care, fiind la curent cu toata treaba cu acuzativul “pe care”, a decis sa foloseasca “pe” intotdeauna inaintea lui “care”.

la amandoi eroare2

 

 

 

 

 

 

Si astea sunt doar ultimele 2 postari ce au aparut in news feed-ul meu. Mi-a fost teama sa sap mai adanc.

 

Numai bine si iubire

 

Comentarii (1)

  • eheee domnu costin … a fost o vreme cand BAC-ul se lua la fel de usor ca permisele auto in pitesti. acum vedem rezultatele (si in exprimare si pe sosele)

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *