Cand un ticalos intalneste prostii

Prostii. Plural. La inceput a fost unul sigur. Cel putin asa a spus Voltaire: “Religia s-a nascut cand primul ticalos l-a intalnit pe primul prost”. Astazi numarul a crescut.
Dar sa nu sarim peste introducere.
Sfatuiesc pe oricine vrea sa vada diferenta de mentalitate, cultura si educatie intre vestul si estul Romniei sa plece intr-o zi cu trenul asta din Ploiesti Vest spre Bucuresti, dupa care a doua zi sa plece cu trenul asta din Ploiesti Sud spre Bucuresti.
Asa cum sunt si clujeni sau baimareni care nu se spala, la fel exista si ieseni sau vasluieni care o fac. Nu generalizez. Dar media e de cel mult 1 din 4…
Eu am mers cu trenul acela din Ploiesti Sud si am ramas cu mirosul in haine, fire mai putine de par in nas (de fapt, asta e un lucru bun) si multa, foarte multa uluiala.
Cei care aveti “tara”, adica locul ala unde te duci la mamaie si taiaie si vezi gaste care se duc la garla, sigur cunoasteti un baiat blondut, cu ochi albastri, mustacioara sub nas (daca nu era blonda, semana cu un sobolan) si clase putine. N-ai cum sa nu fi vazut niciodata asa ceva. Conditia baiatului astuia e sa alerge gastele pe ulita pana le baga in curte, sa are pamantul vecinilor tragand de boii din ograda sau sa rupa gardurile de langa caminul cultural in seara in care acesta se transforma in discoteca. Nu-l condamn. Trebuie sa faca cineva si asta. Cand ma duceam la tara nu-mi placea sa muncesc, dar de cand nu m-am mai dus (de foarte mult timp) imi lipsesc activitatile gen “taierea porcului”. Sa revenim… Dati-i blondului un telefon cu mp3 si niste casti. Invatati-l sa-l foloseasca. Dar nu-l lasati sa mai stea in acelasi compartiment cu mine!!!
Iar vizavi de el statea o maicuta tinerica. Careia la un moment dat ii suna un telefon din una din cele doua borsete. Il scoate, isi face treaba cu el si-l baga la loc in cea mai religioasa ipostaza in care v-o puteti imagina acum. Dar dupa un timp, ring-ring, alt telefon. Si din tot compartimentul, tot maicuta se agita si-l scoate de sub haina aia neagra (nu stiu cum se numeste). De data asta era un telefon mai frumusel, Nokia, rosu ca sa nu fie deocheata. A raspuns si a zis ca “acum mai am putin si ajung in Bucuresti”. Era in interes de serviciu? Era telefon de serviciu? De unde are bani de telefoane? De unde are bani de DOUA telefoane? De asta stau maicutele la colt de strada sa ceara bani pentru “biserica”? Sper sa gresesc… dar iata niste cifre din Romania:
– 425 spitale, 4700 scoli generale, 18300 biserici.
– 3 miliarde de euro averea BOR
– 14 milioane de euro / an din vanzarea de lumanari
– 200000 de hectare ce asteapta a fi retrocedate BOR
– 1,3 miliarde de euro valoarea padurilor detinure de BOR doar in Moldova
– 90 milioane de euro primiti de BOR din donatii
Toate astea si noi luam telefoane maicutelor in loc sa dam de mancare sarmanilor? Toate astea si noi construim catedrala patriarhiei in loc sa facem un spital? 
BISERICA SUCKS in stil mare.
PS: revin cu “Romania, te iubesc!”
Numai bine si iubire

Dacă ți-a plăcut, citește și:

Comentarii (3)

  • boi deci eu nu sunt de acord cu baiatu blondut si mustacioara, al meu nu e deloc un toma alimos care alearga dupa gaste. la mine la tara, adica aceeasi tara, tipii astia sunt bruneti, nush daca de la aeru de deal sau ca se bronzeaza mai repede ptr ca ii batu vantu pe deal, da aici e discriminare, frate!

  • Eu asa mi-“l” imaginez :)) Unde mai pui si faptul ca ala din tren era exact ca in imaginatia mea. Stii tu, cand citesti o carte iti iamginezi personajul cum vrei tu 😛

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *