“Defectie”, Fezandatie si Gentuta

1. Am ajuns la cea mai clara imagine asupra a ceea ce ma deranjeaza la pesoanele cu care intru in contact. Nu-mi displac persoanele lipsite de bun-simt, nu ma indispun prea rau badaranii sau pitiopoancele si pot sa port o conversatie cu cineva cu nasul pe sus. Nici prostia nu-mi stoarce neuronii de vlaga asa cum o face IPOCRIZIA. Urasc pesoanele ipocrite. Din tot sufletul. Ipocritii sunt cele mai parsive persoane. I-as taia limba vulpii care spune de struguri ca sunt acri. In jurul meu vad multi brutusi si nasurile se aseamana tot mai mult cu ale Cleopatrei. Feriti-va de pupincuristi.. ca sunt plini de “defectii”.
2. M-am uitat la derbiul Romania – Insulele Feroe. In unele momente chiar am ascultat ce ziceau comentatorii, pentru ca in restul momentelor am ras de ce au zis acestia. Au inceput cu minunatul “lacrameaza” (lacrimeaza) si au continuat cu ordinarul “fezandatie” (fezandare). Inteleg, ca un jucator mai lacrameaza, dar ce treaba are fezandatia cu fotbalul? Fezandare = Proces de fragezire a carnii de vanat prin mentinerea la o temperatura scazuta sau prin expunere la vant timp de cateva zile. Probabil ca daca intrebam o profa de romana ce a vrut sa spuna autorul ne vom prinde urechile in metafora infinitului, dar pana atunci trecem la un cuvant care, desi exista, numai un comentator sportiv putea sa-l foloseasca: flasneta (cu sh). Descoperiti-l.
3. Am asistat azi la o conversatie in metrou. Baiatul o intreaba pe fata: “asta e geanta pe care ti-ai cumparat-o?” Evident, geanta era cat rucsacul meu, suportand cu usurinta 10 kile. Raspunsul fetei vine imediat: “da, asta e gentuta.” Am asteptat sa vad daca a zis-o sub forma de gluma, dar nu am sesizat nici macar un zambet la vreunul din ei si asa am ajuns la concluzia ca femeile fac, la lucrurile care le apartin, din armasar tantar. Oare d-asta i se spune p*lii puta (cu tz)?

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *