După război, mulți viteji…

România 0 – Franța 0
Atât s-a terminat. Cu echipa pe care o avem e cel mai bun rezultat pe care puteam să-l obținem. Și nu mă refer la jucătorii care au fost selecționați, ci la toți jucătorii români care EXISTĂ acum. În afară de Sânmărtean nu găsești un fotbalist român de atac. Nu există.
Acum mă uit la digisport și sport.ro și toată lumea contestă rezultatul. Dar nimeni nu spune care ar fi soluția… Pentru că nu există o soluție!
Da, Pițurcă nu joacă la victorie cu Franța, Italia, Olanda sau orice altă națională care poate ajunge într-o finală de CM, dar același Pițurcă nu ar juca de la egal la egal cu Albania sau Belarus. El este unul din cei mai buni selecționeri (nu antrenori) pe care i-am prins eu la echipa națională. Că îl ia tot timpul pe Cociș… da, e un minus. Dar orice om are fixurile lui, iar toți jucătorii (pe lângă Cociș) merită să joace acolo. Mățel și Chiricheș sunt cei mai buni fundași din campionatul nostru conform statisticilor, Lazăr și Bourceanu sunt cei mai buni mijlocași (poate și Gabi Mureșan ar merita, cu toate că ultimele rezultate nu-l recomandă), iar în atac nu pot să spun că s-ar găsi alt pomanagiu mai bun ca Marica. Atunci de ce hulim?
Suntem toți niște cunoscători și de câte ori nu se întâmplă ceea ce vrem aruncăm cu pietre. Așa s-a întâmplat și la CE din 2008 când am jucat cu Italia, Olanda și Franța… Italia, Olanda și Franța… Italia, Olanda și Franța…
Mi-a plăcut foarte mult bunul simț al spectatorului român. Se poate!
Numai bine și iubire

Dacă ți-a plăcut, citește și:

Comentarii (6)

  • Din pacate, cam tot sportul romanesc e pe duca. Ceva victorii mai avem pe la handbal si gimnastica, poate canoe un pic, inot un pic – in rest deziluzii!

  • Din pacate, pot paria ca Oltchimul nu ajunge in semifinale in Champions League => si handbalul pica incet incet… Inotul nu a mai avut rezultate de mult timp pentru ca a imbatranit Camelia Potec.
    Asta inseamna ca ramanem doar cu gimnastica si caniac-canoe 🙂
    Aia e, o sa fim o tara de suporteri de 5 minute cat dureaza maxim o cursa de canoe sau o evolutie la sol

  • clar nu avem echipa, sunt de acord, insa nu de-asta au huiduit spectatorii sau l-am injurat eu pe tatarusanu &co. in ultimele 20 de minute. M-a deranjat lipsa de reactie, de dorinta, tragerile de timp, faptul ca Piturca nu a facut decat 2 modificari, (ultima in min. 90). M-a suparat ca si in ultimul ceas nu a urcat toata echipa in careu, doar doar o intra ceva, dar noi stateam sa obtinem un rezultat mare cu franta. Ne interesa daca pierdeam sau daca am facut egal? Nu imi place piturca, nu imi place lucescu, nu mai imi place nationala si incepe sa nu imi mai placa fotbalul pentru ca mi s-a dus pasiunea ( stii de ce) dar macar vreau sa vad ca mai avem ceva dorinta. Vorba lu badea, filozofia poporului roman:”bine ca n-am luat bataie…”

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *