Foaie verde de urzici / Noi avem salarii … mari

De ce sunt salariile mici?
Pentru ca acceptati sa munciti pe degeaba. Acceptati sa fiti batjocoriti pe degeaba. Acceptati ca romanul angajat trebuie sa fie rob. Acceptati sa faceti munca a doi oameni pe salariul unei jumatati de om. Acceptati sa mancati fasole si cartofi cand seful vostru mananca balena flambata. Si mai sunt multe pe care le acceptati…
Si nu ma refer la angajatii la stat, pentru ca salariile pe care le primesc ei sunt oricum mari pentru munca pe care o presteaza. Ma refer la argatii care baga o carca de bani in contul particularilor fara sa primeasca ceva in schimb.
Cum sa ma duc eu sa cer 2000 de lei salariu la interviu cand celelalte 378 de persoane care au aplicat pe acelasi post cu mine se prostitueaza pe 1000, maxim 12-1300? Piata e proasta pentru ca asa ati crescut-o. Ma rog, ati micsorat-o. Cum sa am pretentia ca munca mea ar trebui sa valoreze mai mult decat a salahorului Dorel, cand tu, om cu facultate si, uneori, cu minte mai multa decat Dorel, privesti viata din aceeasi postura de muritor de foame ca si el? 
Patronii nu se vor educa sa plateasca munca la valoarea reala decat atunci cand angajatii vor inceta sa se duca la locul de munca precum o curva la bordel. 
Numai bine si iubire

Comentarii (4)

  • Piața muncii funcționează după principiile oricărei piețe libere: raportul cerere ofertă.

    Înainte de 2009 cerere mare de forță de muncă – salarii mari; după 2009 cerere mică – salarii mici.

  • ce am invatat la economie in facultate, cerere-oferta & alte prostii sunt doar niste baliverne care in realitate nu se aplica. vezi cererea si oferta de cartofi 😛 preturile sunt stabilite de cei care vin cu oferta… intotdeauna 🙂

  • oximoron, saraca fata bogata…noi suntem slugi de cand lumea si pamantul…dar pentru ca sistemul, facut de noi evident, este asa…cerc vicios…intri iesi..dar tot sluga ramai.
    unii au noroc altii nu…dar in general..suntem slugi

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *