Idei împotriva proprietarilor de parcări pașoptiști

S-au făcut 2 ani de când stau la țară, în Militari. Avem 0 (zero) parcuri și 1 (un) singur drum care ne leagă de civilizație (exceptând ”scurtăturile” pe care le-am găsit în timp). Adică Militariul e un sat frumos, cu săteni ce au aceeași mentalitate de orășeni ca și ceilalți săteni din celelalte sate ce compun comuna București. Și mai suntem și aproape de frumosul oraș Chiajna, care are stadion unde joacă 2 echipe în Liga 1 și un complex rezidențial unde toți sătenii din București speră să-și cumpere cândva un apartament ca să se mute și ei la oraș.

Problema la mine la țară sunt parcările, prea puține pentru câte căruțe posedă consătenii. În cele 2 imagini de mai jos este așa zisa parcare din spatele blocului în care cetățenii și-au însușit prin diverse metode locuri de parcare.

În prima imagine, în dreptul dungii roșii sunt parcări plătite la primărie. În rest, unde sunt numerotate, locurile respective sunt primite moștenire de către pașoptiști de la străbunii lor, Gelu, Glad și Menumorut, proprietari peste acele pământuri.

 

Săteanul parcat pe locul nr. 1 pare a-și fi cumpărat încă o căruță pe care o parchează în fața căruței albe, unde are pus un parking blocker. Acum 2 ani, când am avut Matizul, am parcat vreo 9 luni pe locul ăla și nu am avut probleme. Acum, când parchez acolo, găsesc ștergătoarele ridicate.
Săteanul parcat pe locul nr. 2 nu este parcat ”regulamentar”. Acolo este locul Clio-ului din colțul din stânga-jos, care când a ajuns astă-seară acasă a început să claxoneze, fiindu-i ocupată proprietatea pe care are acte de la 1848. Cel puțin este de apreciat că nu are parking blocker…
Locul nr. 3 este proprietatea unei fetițe (urâțică, dar nu astă e subiectul articolului) ce stă la vreo 4 blocuri distanță. Nu știu prin ce împrejurări a ajuns în posesia locului de parcare, dar este atât de nesimțită că a lăsat locul ocupat 2 săptămâni când a avut concediu.
Pe locul nr. 4 nu este parking blocker. Am parcat la un moment dat acolo și când m-am dat jos din mașină s-a auzit o voce de femeie pusă pe harță de la un geam nedefinit (parcă avea puteri femeia respectivă ca să nu știi de unde te atacă): ”Cât stați? Sper că nu stați mult!”.
Pe locul nr. 7 e un sătean de la mine din bloc. El ne-a zis la un moment dat când aveam ceva de descărcat din mașină și am lăsat-o pe avarii în drum (neavând alt loc): ”Lăsați-o pe locul magazinului, dar să vă treziți la 6 să o mutați că vin cu marfă. […] Astea unde ne-am amenajat noi locurile nu sunt de la primărie, ne-am descurcat fiecare cum am putut. Primăria dă doar acolo (n.m. – acolo unde este dunga roșie).”

În total sunt 10 locuri de parcare ocupate abuziv, locuri pe care ar putea lăsa oricine căruța dacă nu ar exista parking blockerele sau nesimțirea. Întrebarea este: Ce se poate face, logal, pentru a dispărea acele parking blockere?
M-ar interesa niște răspunsuri pe bune, nu ”iei un baros și le rezolvi”. Sunt bune chiar și sfaturile în urma cărora va trebui să mă mut în alt sat.

 

Numai bine și iubire

Comentarii (4)

  • Dupa ce mi-a parcat un prieten cu un BMveu` negru 3 zile pe loc, am sunat la politie, si am intrebat si de treaba asta, printre alte mici detalii. 🙂

    E ilegal sa pui vreun dispozitiv de blocare, chiar si pe locul inchiriat de la ADP.

    Poti sa suni, sa reconfirmi si sa-i chemi la o vizita. Am inteles ca amenzile sunt interesante. 😉

    • Problema aici e ca ei nu si-au pus parking blockerele pe vreun loc de parcare. Sunt puse in gradina si nu prea pot sa chem politia spunandu-le ca si-au bagat unii niste fiare in pamant in gradina.

  • Poti chema niste tipi din Bolintin, sigur stii despre cine vorbesc…aia cu daciile papuc care striga tabelul lui mendeleev printre strazi. Ma rog, doar o parte din el…

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *