Inmatriculare masina adusa din strainatate – ziua 2

Cum programul la depunerea actelor pentru taxa de mediu incepea la 8:30, am plecat imediat dupa 7:00 din Bucuresti. Am ajuns acolo, am facut copii la un xerox dupa ce documente mai aveam nevoie si m-am dus la ghiseu. Acolo, surpriza, nu era o tanti, era un nene. Dar doar sexul era diferit, plictiseala si flegmatismul erau aceleasi. Il deranjez, probabil, de la presa online, imi verifica actele si imi da sa completez un formular. Completez formularul, ii dau inapoi toate actele, mi le capseaza si-mi zice: “Depuneti astea la registratura si va intoarceti, cand sa va zic eu?, in 3 zile aici”. Perfect, ma duc la registratura (in alt capat de hol) sa depun actele si acolo erau 2 femei in spatele unei ferestre intredeschise care nu mi-au raspuns la “Sarumana” pana cand nu si-au terminat subiectul de discutie. De fapt, nu mi-au raspuns la “Sarumana” deloc, pentru ca mi-au zis doar un “Da?!”. Mi-au luat actele si mi-au dat un numar de inregistrare pe o hartiuta pe care scria sa ma intorc in 4 zile. Depunere acte pentru calcularea taxei de mediu, bifat.

Si-am plecat la DITL (Directia Impozite si Taxe Locale) sa platesc o taxa de 60 de lei (care nu stiu pentru ce e) si sa iau masina sub tutela mea ca sa-i platesc impozit anual :). Ajung la DITL, intreb gardianul la ce ghiseu trebuie sa ma duc, ma duc la ghiseul indicat si il intreb pe nenea de acolo ce trebuie sa depun la el si daca trebuie sa platesc ceva inainte. Imi zice ca trebuie sa completez un formular (al 1000000 formular) si sa depun toate actele care sunt afisate pe perete. Printre actele de pe perete era si dosar cu sina, asa ca ma duc sa cumpar unul (la xeroxul din interiorul DITL nu au dosare deloc…). Ma intorc in 10 minute, pun toate actele necesare in dosar si ma duc la ghiseu din nou. Imi verifica nenea dosarul si e ok, dar ma intreaba “Nu vreti sa inmatriculati masina?”. Aaa.. nu, vreau doar sa platesc impozit la ea. Normal ca vreau! “Pai, va trebuie fisa de inmatriculare pe care o completeaza cei de la birourile de acte auto de pe Vasile Lupu” (unde e politia, la ceva minute de mers cu masina fata de DITL). Ok, imi fac si fisa de inmatriculare dupa care ma intor la dvs si e totul in regula? “Da, depuneti la mine si va intoarceti luni dupa acte.” Poftim?! Adica peste o saptamana? Ceva urgente nu aveti ca sa rezolv azi? “Ba da, la ghiseul de langa mine”. Si plec eu sa fac fisa de inmatriculare, o fac (si aflu intre timp ca RCA-ul ma va costa 843 lei cel mai ieftin) si ma intorc la ghiseul pentru urgente. Aici era o tanti care-mi verifica actele si-mi spune ca nu e bine, ca nu am toate actele. Dar doamna, tocmai ce mi-a verificat colegul dvs dosarul si mi-a spus ca e totul in regula. “Aaa, probabil nu a fost atent, ca asa se intampla.” Ii zic ca nu mai rezist sa fiu plimbat de colo colo si brusc incepe si-mi vorbeste frumos si capata o dorinta de a ma ajuta. Imi cere sa vada ce alte acte mai am, ii insir toate foile, isi mai alege cateva din toate alea si gata! E bine! “Luati foaia asta si va duceti la casierie sa achitati taxa de urgenta si pe cea de 60 de lei, stiti de ea nu?, si apoi va intoarceti la mine si e gata”. Ok, ma duc la casierie, stau la coada cu toti contribuabilii pana ajung dupa vreo 10 minute sa platesc, platesc si ma intorc la doamna care pana la urma a fost draguta. Imi da fisa de inmatriculare cu o chestie aplicata pe ea (o holograma sau ceva de genul) si gata. Taxa platite la DITL + luare in evidenta a masinii, bifat.

Este ora 12:00… 3 ore si jumatate pentru mai nimic.

Urmatorul pas, sa ma intorc vineri (peste 3 zile) sa iau decizia de calcul a taxei de mediu, sa achit taxa de mediu si sa ma duc la politie sa inmatriculez masina si sa-mi iau talon si numere.

 

Numai bine si iubire

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *