O bataie de joc pe placul meu

Pentru ca simt din ce in ce mai putin prezenta timpului liber in jurul meu, scriu rar si prost. Dar o sa ma obisnuiesc  cu situatia si chiar daca o sa scriu in continuare rar, ma voi chinui sa scriu totusi bine.
Pana una alta, am dat peste o stire in Click (pentru ca citesc ziare online) care m-a facut sa zambesc cu strambii mei dinti la vedere. Unii dintre voi poate ati auzit sau citit despre un jaf la o casa de pariuri Stanleybet din Piatra Neamt (Tudor, sper ca nu esti tu talharul:P). Un tip cu fata acoperita si cu gluga pe cap a amenintat-o pe casierita cu un cutit, iar aceasta, speriata, l-a lasat sa ia toti banii din casa -1800 lei. Un jaf banal, de prost gust, rudimentar. Nimic din ce se intamplase pana la momentul respectiv nu indica vreo urma de inteligenta in capul hotului. Putinii bani furati si arma similara celor folosite in The Flinstones ne spun ca “the unsub” (ca sa duc jocul de-a Criminal Minds pana la capat – vine de la “unknown suspect”) este un tanar vai de capul lui care avea nevoie de bani pentru a-si face provizii de ierburi etnobotanice -urata denumire- inainte ca vanzarea acestora sa fie interzisa. Totusi, de cele mai multe ori, la jafuri ca acesta, hotii sunt prinsi in maxim juma de zi. Asa ca, pentru ca au trecut deja 2 zile de la incident si talharul fumeaza linistit in casa, ii acord acestuia o bila alba. 
Pana acum v-am pus in tema. Acum vine adevarata stire care a aparut in noaptea asta in ziar. La 2 minute dupa ce individul a plecat cu banii in buzunar, a aparut si politia acolo. Surprinzator as putea zice, pentru ca de obicei dureaza 10 minute pana isi indeasa burta sub volanul Loganului de saptejdemii de euro. In fine, ajunsi la fata locului si incepand clasicele investigari si masuratori, s-au trezit in mijlocul scenei “crimei” cu un baiat care le-a livrat pizza. Acesta a fost trimis acolo de un anume Adrian… 
Adrian, sa stii ca te respect, si chiar daca in mod normal nu agreez persoanele care-si insusesc ce nu-i al lor, tie iti acord mare parte din stima mea. Si asta pentru ca vreau sa cred ca nu ai comis jaful din nevoie de bani, ci din nevoia de a vedea politia umilita. Si sper din tot sufletul sa fi fost prin preajma cand a sosit pizza, pentru ca eu mi-as fi dorit foarte mult sa le vad mustatile clocotinde.
PS: in sfarsit m-am tuns!

Dacă ți-a plăcut, citește și:

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *