Pentru inimi

Strofa unui baietel
            de Costin Moraru
“De la Burebista-ncoace,
Frumosul la toti ne place.
Dar eu sunt mai uracios
Si alung tot ce-i frumos.”
Niciodata nu mi-au placut taranii emancipati. Nu ma enerveaza la culme, dar nu-mi plac. Si sunt multe cauze ce ma determina sa-mi inchid urechile cand ii intalnesc. Dar una din ele ma loveste oriunde as merge si oricat as vrea sa o evit. Nu este un fapt ce ma implica personal, dar de fiecare data cand se intampla mi se furnica pielea si-mi dau seama cat de norocos sunt ca nu sunt prost.
Chiar daca, de obicei, evit sa folosesc clisee, acum sunt nevoit sa nu fac asta. O vorba veche spune ca “ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place”. Si sunt de acord cu asta, ba chiar mai mult, va spun ca mie imi place, cateodata, si ce nu e tocmai frumos. Dar nu ma exteriorizez peste masura la intalnirea frumosului. Taranii emancipati fac asta!
Fetelor, de cate ori nu ati intalnit pe strada dobitoci care sa afirme tare (ca sa fie siguri ca se aude la 200 de metri departare): “Ba, ce buna e asta!”, “Gagica, ce frumoasa esti!” sau “Papusa, ai un ceas? Normal ca pentru mine ai.” ??? Si lista poate continua, fiecare omulet retardat avand cel putin 5 astfel de “replici de agatat” in repertoriu. Mereu cand aud ceva de genul asta in jurul meu, ma intorc sa ma uit la fata inculpatului. Si mereu observ acel zambet tamp care, impreuna cu datul din cap inspre toti cateii din jurul lui, spune ca “regele lumii sunt eu”. Adevarul e ca Pamantul se invarte in jurul tau, taran emancipat, iar fata pe care tocmai at agat(s)at-o iti este profund recunoscatoare pentru complimentele aduse. Bravo tie!
Dar ma consolez cu gandul ca astia multi si prosti nu vor fi niciodata mai mult de soferi la fabrica de paine.
PS1: Tot respectul pentru soferul microbuzului care, ascultand la maxim Dan Balan, a deschis geamul si a strigat la blonda din fata mea (careia, recunosc, i-am dat nota 8,50) “Papusooo, hai ca te duc io in Paradis!”
PS2: Cea mai tare replica de spus pe strada (replica de amuzat, nu de agatat) este: “Ihm, ce fata draguta. Pacat c-are mustata.” (“Baietii de la handbal” erau geniali uneori:P)

Dacă ți-a plăcut, citește și:

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *