Primavara manelelor

Dac-as fi strain si din lipsa de informare as nimeri pe plaiurile carpato-danubiano-pontice in jurul zilei de 1 martie, as crede ca martisorul este o sarbatoare inventata de tigani pentru romanii naivi. Si pentru prosperitatea neamului lor… De fapt, nu stiu unde este problema, pentru ca mai toti comerciantii stradali, indiferent daca vand sosete sau parfumuri, sunt tuciurii si nespalati. 
Dar altceva ma nemultumeste. Preturile normale nu mai exista, o zambila costa cat o milka si martisorul facut de mana e mai scump decat un pahar de cristal. Ar fi trebuit sa va ganditi inainte sa cumparati martisoare sau flori la profitul pe care-l face un vanzator (pentru ca producator sigur nu este). Daca la o zambila scoate 2,5 lei si intr-o zi vinde 100 de zambile, ii intra in buzunar 250 de lei. Si toate astea din nimic… 
O alta problema ar fi lipsa martisoarelor “mai speciale” scoase pe tarabe. Brelocurile din plastic la care s-a atasat un snur sau insignele cu Hannah Montana sunt niste porcarii care trebuie arse. Nu au ce cauta asemenea specii de martisoare pe piata. O taraba din zece, singura la care vanzatorul nu miroase a palat cu wc in curte, prezinta ceva lucrat de mana. Dar, cine cumpara un asemenea martisor, isi iroseste tot bugetul alocat primaverii. Tin minte ca, atunci cand eram mic si se intorcea sor-mea de la scoala cu geanta de martisoare, le luam pe fiecare in parte si ma minunam pana si de ambalajul lor. Era altceva atunci… Acum, ursuletului de plus care nu s-a vandut de 14 februarie i se pune o ata dinamovista la gat si i se atribuie rolul de vestitorul primaverii.
Martisorul intre sarbatori este ca maneaua pe mtv. 
Dar romanul e zevzec; indiferent de conditiile oferite, el trebuie sa daruiasca. 
Numai bine si iubire 

Comentarii (3)

  • intr-atat am imbatranit ca anul asta, de 1 martie, am stat inchisa in casa, drept urmare am ratat si flori si martisoare… care, cum bine zici, sunt foaaaarte, dar foaaaaaarte kichoase!
    ps: bonibonu' isi traieste ultimele clipe de valabilitate!

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *