Reclame pe youtube?!

Hi5 a murit pentru că nu putea fi susţinut doar de utilizatori la pubertate.
Utilizatorii trecuţi de pubertate au renunţat la Hi5 din pricina multitudinii de culori, backgrounduri, fonturi şi reclame.
Distinsele adolescente nu au mai avut cu cine să comunice, blegii adolescenţi nefiind interlocutori de luat în seamă.
Traficul Hi5 a scăzut drastic, iar odată cu asta a survenit decesul reţelei de socializare.
Facebook a început cu dreptul relaţia cu utilizatorii săi.
Designul simplu şi uniform acordă atenţie mare comunicării între utilizatori şi nu lasă loc de reclame idioate.
Cine vrea reclamă pe Facebook dă like comercianţilor şi se bucură de ea; cine nu vrea, nu primeşte.
E simplu.
Din acest motiv Facebook rulează.
Siteurile de sport ce aparţin de protv (sport.ro şi prosport.ro) m-au pierdut.
Nu pot accepta ca pentru un clip de 10 secunde să aştept 30 de secunde să mi se facă reclamă în playerul video.
Şi pentru că până acum am fost blând… De ce mama naibii youtubeul a băgat reclamele alea tâmpite pe playerul video?!?! Puteau să pună reclame lângă player, puteau să pună 5 secunde de reclamă înainte să mi se redea mie clipul, puteau să nu pună deloc. Dar au pus reclame pe player în timpul clipului. Şi nici măcar nu merge să scap de tot de ele. Dau “x” şi, pac, apare altă reclamă. Pentru muzică deja am început să prefer trilulilu.
Cred că acum ar fi momentul ca cineva să lanseze un site gen youtube bazat pe silverlight, care e mult mai şmecher decât flashul folosit de youtube. Să vezi cum o să renunţe google la reclame… 
Numai bine şi iubire

Comentarii (8)

 • Reclamele de apar peste filmulet in youtube sunt puse de uploader, de-aia apar numai pe anumite filmulete.

  Scapi usor de reclamele din multe playere(cred ca inclusiv sport.ro si prosport.ro) cu adblock, addonul de firefox, dar de alea de pe youtube nu, baieti destepti aia de la google cand au integrat adsense cu playerul.

  Si o intrebare: cu ce te deranjeaza o reclama peste filmulet cand _asculti_ muzica?

  Si o alta intrebare: daca cineva scoate un player video bazat pe silverlight(care pute rau a Microsoft si o sa prinda greu, mai ales ca nu multi mai folosesc flash pe web, dar alte tehnologii extraterestre, si de cand cu html5 o sa dispara usor si playerele in flash), revin, de ce nu o sa puna reclame?

  Si da, FB rulez pe parte de reclame, cat or sa mai reziste or sa fie chiar cei mai buni, si au si un UI nederanjant.

 • @Dragos
  eu folosesc chrome. stiu de adblockul de la mozilla dar nu vreau sa fiu conditionat de asta cand aleg sa folosesc un anumit browser:P

  cand ascult muzica, de obicei vreau sa vad si videoclipul acolo unde exista. si am vazut multe “official video” cu reclame pe ele… :-??

  Silverlight nu pute a Microsoft. Este Microsoft :)) silverlight <> flash, deci nu inteleg de ce zici ca o sa prinda greu :-?? are o functionalitate misto care adapteaza calitatea videoului la banda de net a utilizatorului si daca nu o sa oboseasca lumea cu reclame cred ca o sa prinda destul de repede.

 • Microsoft oricum pute grav! In legatura cu playerele video, e doar o chestiune de timp pana cand html5 o sa acapareze tot. una e sa introduci 15 linii de cod pentru ca sa-ti apara flashu, una e sa bagi un , alta e sa bagi . HTML5 wins pentru ca in orice problema legata de site-urile web, pe locul 1 e optimizarea codului.

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *