Romanii din Spania se unesc

Intrucat numarul romanilor din Spania a crescut in ciuda crizei mondiale si numarul spaniolilor ce au cazut victime tiganilor veniti din Romania a crescut si el in ultimul timp, romanii au gasit in sfarsit solutia prin care pot scapa de asocierea cu tiganii raufacatori. Acestia au decis in Marea Adunare a Romanilor din Spania (MARS) ca numele de “roman” sa fie abandonat in favoarea tiganilor, iar ei sa se numeasca in continuare “sspani”. Prin aceasta miscare, noii sspani incearca sa se integreze in societatea spaniola si sa primeasca numeroase drepturi. Presedintele MARS, domnul Adrian Tudor, cel care a avut aceasta initiativa, a declarat: “Noi, romanii din Spania care muncim ca sclavii pentru a putea sa ne cumparam masini second-hand cu minim 50000 km parcursi, dorim sa ne deosebim de tiganii ce dau in cap la spanioli si fura din buzunare pentru a-si cumpara a-seiz nou. Dupa ce ma obisnuisem cu numele de taran de Spania, au aparut crimele comise de tigani iar acum toata lumea ne numeste pe noi, cei ce muncim cinstit pentru a duce o viata buna, tigani de spania. Tocmai de aceea am propus ca membrii asociati la MARS sa se numeasca sspani.”
Ca raspuns de admiratie la propunerea romanilor din Spania, romanii din Italia au inceput demersurile pentru a-si schimba denumirea in iitali.
Totusi, surse din cadrul celor doua grupari au dezvaluit ca cel mai mult se tem ca tiganii romani din Spania si Italia sa nu-si schimbe numele in ssspani, respectiv iiitali.
Numai bine si iubire

Comentarii (4)

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *