Tu de ce nu copii?

Eu de ce nu ce?
Majoritatea stiti ca sunt un grammar nazi, iar restul aflati acum.
Ma irita cand o persoana plina de inteligenta si atat face greseli gramaticale pe care ar fi trebuit sa le corecteze in clasa a 6a. Iar cand se intampla asta, respectul pe care il acord respectivului(ei) scade aproape de 0.
Dintre toate greselile posibile, una ma zgarie pe ochi. Imi tasneste sange prin cristalin de mi se inrosesc ochelarii. Inteleg ca nu ati putut sa invatati si ati avut nevoie de fituici intr-a 6a. Dar va implor, conjugati in spanacu’ ma-sii cum trebuie verbul “a copia”. Ca eu nu copii, tu nu copii si in nici un caz el nu copie. Multumesc pentru intelegere. Gramatica din gimnaziu sa va binecuvanteze!
Poza via.

PS: cate greseli sunt in textul din poza?

Numai bine si iubire

Dacă ți-a plăcut, citește și:

Comentarii (6)

  • 37 DE accidente, 51 DE raniti. Costin, foarte tare blogul, ma amuz de fiecare data cand intru. Si eu sunt la fel de inversunat ca si tine. Ma oftic de faptul ca nu prea mai am timp sa reiau si eu studierea limbii romane, ca sa-mi reamintesc toate chichitele. Noroc!

  • Nu sunt necesare toate chichitele, ci doar alea care te ajuta sa nu te faci de ras:P De exemplu, nu se uita nimeni urat la tine daca zici “51 accidente” chiar daca, asa cum ai zis si tu, corect e “51 de accidente”. Doar ca in niste texte oficiale ar trebui gramatica oficiala 😛

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *