Un Mister, un Mister KO

Nu sunt un impatimit al boxului, dar ma numar printre putinii romani care s-au trezit cu noaptea-n cap sa-l vada pe Bute boxand. Si mi-a placut, pentru ca a fost atat de bun incat dupa 4 runde m-am culcat la loc (nu de plictiseala, ci pentru ca l-a facut praf pe adversar in 4 runde! si si-a pastrat centura IBF).
Nu ma pricep deloc la box. Stiu doar ca poti sa dai cu directa, cu croseul sau cu upercutul si ca tre sa “dansezi” in ring. Dar m-am uitat la meciul asta cu aceeasi pasiune cu care ar fi urmarit un spectator obisnuit o piesa de teatru cu Radu Beligan. Si mi-a placut aerul cu care s-a afisat Bute in si in afara ringului. Bute – la costum, Andrade (adversarul) – in trening, Bute – boxeur, Andrade – luptator. A fost as la toate capitolele si m-a facut sa cred ca si bataia poate fi o arta. Alerga cu atata eleganta in jurul adversarului si ii impartea pumni cum impartea Becali bani la colindatori acu cativa ani. Iar placerea de a observa niste lovituri dezinvolte a fost marita de capcaunul de Andrade, care sarea pur si simplu la bataie (exact ca Morosanu), netinand cont ca inecatii n-au sanse in box…
Pe langa bucuria pe care am trait-o cand l-am vazut pe mexican la podea, am simtit o ura imensa fata de fenomenul sport in Romania. In studioul TVR dinainte si dupa meci a fost invitat deja clasicul “atotcunoscator” in ale sportului: Basarab Panduru. La un asemena eveniment, desteptii tevereului s-au gandit sa-l aduca tocmai pe cel mai necizelat taranus care a ajuns vreodata la oras. M-a dezgustat.
Incepand cu ora 7 AM, 29.11.2009, am inceput sa-l simpatizez pe Lucian Bute. A plecat dintr-un sat de langa Galati si a ajuns pe HBO. Si nu oricum, nu intr-un film de Sacha Baron Cohen, aka Borat, ci aclamat de zeci de mii de oameni intr-un spectacol.

Comentarii (2)

  • Cred ca a fost trimisul special al lui Jiji ca sa inregistreze meciul si sa ii aduca dvd-ul la palat, pentru ca giginio sa il ia in stuff-ul lui de bataushi de peluze sud si nord:)

  • Deci nu am vazut in viata mea om mai calm in ring. Il astepta pe prapaditul ala care il fugarea pe acolo si ii ardea cate o stanga de ii crapa capul. Cam atat am vazut si eu pe youtube. Iar stanga la ficat care a insemnat un KO, a fost mortala si la propriu si la figurat.

Leave a Reply

Emailul tău nu va fi publicat. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *